Wednesday, May 11, 2011

BLOGGEROID - POST ENTRI GUNA HANDPHONE LAGI SENANG

Bloggeroid...hehe..kali ni saya buat entri guna nsettt...canggih x? Sekarang dah ada macam-macam teknologi yang boleh bantu kita smpikan mklumat dengan mudah dan pantas kepada orang lain. Sebagai contoh dengan guna software dari android ni... Sblm ni saya dah guna macam2 software blog. Saya dah pernah guna Software Blogway and Bloger tapi Bloggerroid adalah software yang terbaik. Mudah nak guna, nak post entri, nak save dalam draft dan x mudah heng....huhu

lambang ikon bloggeroid



Tapi masih lagi ada kelemahan apabila menggunakan handphone. Pertama kita tak boleh nak taip laju2, nak upload gambar dan video xleh. Tapi benda tu cuma sampingan ja. yang penting kita boleh post entri dah la kan. Nanti ada masa kita edit balik guna laptop untuk upload gambar atau video....huhu



Kepada sesiapa yang guna Android, anda bolehlah mencuba  software ni. Software ini boleh di download di Android Market. Senang kan dan yang paling penting free...haha..ok la selamat beramal


6 comments:

Terbelog said... [Reply]

kena test ni

Piweet said... [Reply]

hehehe....test jngan x test...zman skrg cnggih, mcm ada kan...

sollehahn said... [Reply]

bloggeroid ni mmg bagus..aku dah try, memang mudah..tapi...

kurang sesuai utk hset android low end..sebab penggunaan memori sgt besar, lebih2 lagi kalau nak post entri dgn gambar yang banyak..kadang2 sampai hang hset tuh..

lagi satu, tak banyak customization kita bleh buat pada entri, macam kedudukan gambar dll..

cikgu siti hazreen said... [Reply]

dah ada dalam hp, tapi belum pernah guna lagi :)

Piweet said... [Reply]

@solehahn : betul tu, software hanya sesuai untuk post entri berbentuk word ja....klu gambar and video mmg susah ckit

Piweet said... [Reply]

@cikgu Siti : try la...alang2 da ada kan...hihi