Saturday, June 11, 2011

KENANGAN DI PANTAI MERDEKA

Pantai Merdeka merupakan merupakan salah satu pantai yang terkenal di negeri Kedah. Orang kedah mesti kenai dengan pantai ni kalau tak kenai tu dia memang bukan orang Kedah sejati...hehehe. Baru2 ni  Piweet dan keluarga sempat pi berkelah di sini. Biasala kan cuti sekolah. Time2 macamni la masa untuk jalan-jalan dengan family. Sebenaqnya memang da lama piweet tak mai sini. Kalau tak silap last skali mai Pantai Merdeka dengan masa umur Piweet 11 tahun 9 (darjah 5). Maksudnya da 10 tahunnn

Da lama xmai sini rasa seronok la pulak berkelah kat sini. Lagi pun da lama xberkelah dengan family...hehehe. Lagi2 berkelah sambil layan lagu ni Cinta Di Pantai Merdeka.



Kenangan Piweet bersama keluarga di Pantai Merdeka...Jomm layanzz


Da habeh makan baru nak ambik gambar...huhu


Pencuci mulut selepas makan nasi sambil bersembang2. ada rojak buah n jajan...huhu


Masa tuk bermandi-manda


mai P.Merdeka memang xsah kalau tak pi Tangjung Dawai. Kalau nak tau T.dawai ni dekat ja dengan P.Merdeka. 5 minit ja kalau naik bot, maybe 1 jam kalau naik kereta...hahaha. Piweet p sana sebab nak beli ikin bilis dan keropok ikan ja..hihi


Pemandangan di jeti T.Dawai dikala senja..


Banyak gila cik bor dekat sini. Kalau jatuh sini memang naya la org kata...hehehe


Piweet bersama-sama ayah di dalam bot utk ke TD


Bersama bakal abg ipar


Kakak dan adik piweet

2 comments:

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said... [Reply]

salam singgah..erk PCL pon ada ke sana masa cuti skolah baru2 ni...blk kpg isteri kat Sp langsung ke sana..tp airnya boleh tahan la....sama je kat pantai barat (air kotor)...kecuali la sebelah pantai timur tu....lautnya dalam.

Onitsuka_hana said... [Reply]

pantai merdeka mmg best..hehe