Saturday, January 7, 2012

AKTIVITI KETIKA CUTI

Sekarang ni Piweet tengah cuti, cuti sekolah.....hehehe...
Kalau sekolah cuti, Piweet pon cuti la..
Cuti ni piweet tak keja sebab kakak piweet nak kawin,
So banyak la keja yg nak kena buat di rumah
Selalunya cuti akhir tahun ni piweet keja dekat The Chicken Rice Shop

So, cuti kali ni memang cuti betul-betul la. Duduk rumah, makan, tengok TV lepas tu tidor. Itu ja keja yg piweet buat. Tu yang badan semakin berisi ni....adoyai...Da la gemuk da....hahaha.

Cuti ni jugak piweet memang kuat betol tengok TV. Macam-macam rancangan tengok. Daripada kartun hinggalah ke cerita yg x berapa nak kartun. huhuhu. Ok lah  piweet nak kongsi ngan anda semua rancangan2 yang sangat best bagi piweet dan mungkin jugak best untuk anda.


Rancangan ini ialah The Muaythai Challenger Asia. Rancangan ni  disiarkan di Astro AXN, channel 701 pada setiap Khamis jam 10.00pm. Bagi yang minat Muaythai dan seangkatan dengannya sangatlah sesuai memonton cerita. Piweet pon sebelum ni tak minat dengan Muaythai tapi bila dah tengok rancangan ni rasa minat la pulak. Rasa best sangat tengok masa lawan tu. Lagi-lagi bila peserta Malaysia, Faizal yang lawan. Rasa macam Piweet plak yang tengah lawan...hehehe. Rasa geram, marah, tension suma cukup la. Kalau korang x percaya korang tengok la.


Masterchef Malaysia Musim Pertama. Rancanagan ini ialah rancangan realiti dalam bidang kulinari/masakan. Disiarkan pada setiap Sabtu hingga Rabu jam 9 malam disaluran Astro Ria 104. Memang lapar je kalau tengok cerita ni...hehehe...Anw cerita ni memang best!!


 The Voice Season 1. Disiarkan di Astro AXN 701. Rancangan realiti nyanyian yang sangat best dan dasyat. Peserta dipilih  berdasarkan SUARA dan bukannya RUPA semasa Blind Audition. Semasa Blind Audition, 4 orang juri akan memilih dan berebut peserta untuk membentuk satu kumpulan yang hebat. Semua peserta dasyat2 dan hebat sangat.  Bila dah dapat peserta mereka, meraka latih dan pilih 1 sahaja daripada 8 peserta untuk setiap kumpulan untuk masuk peringkat akhir. Tak nak cakap banyak, memeng best giler rancangan ni dan sememangnya jauhhhhhh lebihhhhhh baik daripada rancangan realiti nyanyian di Malaysia ni....hehehe

~ SELAMAT MENONTON ~


4 comments:

Bui Junaidi said... [Reply]

SALAM PIWEET..LAMA KAK BUI TAK DTG SINI..RANCANGAN2 DEKAT TV NI KAK BUI JARANG LAYAN..ASYIK TENGOK DRAMA KOREA JER..(DOWNLOAD)..HEHE

Piweet said... [Reply]

Wsalam....piweet pon da sebulan lebih x uodare blog...baru smlm smpat post entri baru....hehehehe...mmg da tau yg Bui ni peminat Korea....hehehe...sama la kita...masa cuti ari tu pun sempat hbis 3 drama korea...huhu

Onitsuka_hana said... [Reply]

habiskan masa menonton tv rupanya :)

Piweet said... [Reply]

hehehe... cuti ni mmg tngok tv ja cikgu hana...lagi 2 makan n tido....sb skrg makin tembam...hihi