Friday, July 1, 2011

USTAZAH SITI NOR BAHYAH TAK KECIK HATI KA DENGAN SEPAH?

Kalau hampa smua tengok Maharaja Lawak mesti hampa taw pasal cerita Ustazah Siti Nor Bahyah. Kalau yg taktaw tu, mai piweet nak habaq. Kumpulan Sepah yg menang Maharaja Lawak 2011 tu slalu melakonkan watak ustazah SNB dalam komedi depa. Memang menjadi-jadi lawak depa hingga kumpulan Sepah lakonkan balik watak tu di pentas akhir ML. Memang lawak la depa bawak watak tu tapi kadang2 watak tu macam perli ustazah SNB dari segi style percakapan ustazah SNB dan lain lagi la.

Ini la yg menjadikan persolannya. Ustazah Siti Nor Bahyah tak marah ka dengan sepah ni. Style percakapan dia dijadikan bahan jenaka Sepah. Yala identiti seorang ustazah @ pendakwah kena la jaga kan, xboleh buat main2. Hampa rasa Ustazah SNB marah x? Ermmm piweet rasa mungkin dia x marah tp mungkin dia kecik hati ja dengan Sepah ni...haaaa seemmpuutttttt....hehehe

Macam2 spekulasi boleh kita buat, tp yg betoi ialah dr mulut ustazah SNB sendiri. Piweet ada siasat jugak pasai benda ni kt FB Ustazah SNB...Jom kita selongkaq FB Ustazah SNB...hehehe

Ni  ja bahan bukti yg ditinggalkan ustazah SNB di FB dia. Dia pon xjawab samada dia marah @ kecik hati...tapi gaya status yg dia tulis tu macam dia x marah ja....hehehe

Sebelum buat siasatan ni, ada terbaca satu post dari seorang mamat yg bertanyakan tentang masalah ni. Dan Ustazah SNB jawab "Ustazah xmarah @ kecik hati dengan kumpulan Sepah. Ini maksudnya Sepah tengok Semanis Kurma. Ustazah harap Sepah terus tengok Semanis Kurma dan peminat2 Sepah jugak."(lebih kurang macam tu la bunyi nya). So, the point is Ustazah SNB xmarah la dengan Sepah. Piweet nk cri post n comment ni la tp xjumpa la. Yg atas tu ja piweet jumpa...hehe


2 comments:

Bui Idzra Ryn said... [Reply]

rasanya dia tak marah lah..gembira lagi ader,sekuranng2 orang lebih kenal rancangan ustazah tu kan

Nani said... [Reply]

orang berhemah, takkan tu pun nak marah...