Monday, August 1, 2011

SAYA BIJAK SIFIR


Sekarang ni piweet tengah rancang nak buat satu program menghafal sifir untuk pelajar2 piweet. Nama program ni ialah "Saya Bijak Sifir". pelajar piweet tersangatlah lemah dalam mengingat dan menghafal sifir. Ada yg sifir 1 pun xtau....hurmmm.. Sebab lemah dalam sifir la dorang lemah dalam matematik (salah satu sebab la)... Nak pandai matematik memang kena pandai sifir.

Sebelum ni ada suruh budak2 ni hafal sifir tapi kurang mendapat sambutan. 2 3 orang ja yg berminat tu pun semua pompuan. Budak laki xpayah cakap la, buat xdengaq ja apa yg piweet cakap. Sebab tu la timbulnya idea nak buat program ni. 

Program ni akan dijalankan pada waktu rehat dan balik sekolah tiap2 hari ahad hingga khamis. Kalau hari selasa bila2 masa pon boleh sebab piweet xda kelas langsung hari tu...hehehe... Setiap murid yang dapat hafal 1 sifir akan dapat 1 token. Murid yg dapat kumpul 9 token akan dapat hadiah. Ni sebagai motivasi untuk dorang hafal lani. Tak kisah la kena keluar duit sikit...huhu.. Insyaallah kalau sempat piweet nak buat menghafal sifir secara berpasangan dan berkumpulan..Piweet harap sangat apa yg dirancang ni menjadi....

Kalau sapa2 yg ada idea atau tips untuk menghafal sifir bolehlah kongsi2 ngan piweet ya=)

4 comments:

Nani said... [Reply]

best juga tu, kasi murid motivasi skit..

Piweet said... [Reply]

tu la nani....bdak2 skrg smua nk upah...hehehe

Piweet said... [Reply]

alhamdulillah smbutan dr pelajar2 sngat positif....huuuu bestnya cikgu piweet=)

Onitsuka_hana said... [Reply]

bagus tuu